Γενικά

Eπετειακή δημοσκόπηση μέσω της πλατφόρμας U-Report Greece διεξάγει η UNICEF σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, η οποία σηματοδοτεί την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου 1989, η UNICEF σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διεξάγουν μια επετειακή δημοσκόπηση μέσω της πλατφόρμας U-Report Greece με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την προστασία τους.

Το U-Report είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα της UNICEF που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους εφήβους και τους νέους να εκφράσουν τις απόψεις του για θέματα που τους αφορούν και να ενθαρρύνει τη δημοκρατική συμμετοχή τους. Η πλατφόρμα λειτουργεί σε 92 χώρες σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 26 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Απευθύνεται σε εφήβους και νέους και φιλοξενεί δημοσκοπήσεις για διάφορα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές τους. Τα αποτελέσματα της τρέχουσας δημοσκόπησης για τα δικαιώματα του παιδιού εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στη σελίδα:https://greece.ureport.in/opinions/.

Η δημοσκόπηση απευθύνεται σε παιδιά και νέους 12-25 ετών και θα είναι ενεργή από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022.

Όλα τα παιδιά και οι νέοι 12-25 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοσκόπηση στέλνοντας τη λέξη CHILD με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμούν:

  1. Μέσω Viber, στο public chat “ureportgreece”.
  2. Μέσω Facebook Messenger, στο U-Report Greece.
  3. Μέσω WhatsApp, στο +30 695 548 3316